dissabte, 23 d’octubre del 2010

Quiche Lorraine de bacó i formatge

Me la va dir: La Gemma, que és especialista en quiches*
Temps de preparació: 10 minuts
Dificultat: Fàcil   Cost: barat   Típica de: La Lorraine
(*) Amb el vistiplau de la mare del Dimitri Gateff (de La Lorraine) 
 Ingredients per a  1 Quiche, (persones: unes 8 porcions) 

  • Quatre ous
  • Una ampolla de crema de llet
  • Un paquet de formatge ratllat (es recomana el de quatre formatges del Caserío)
  • Un paquet de bacó tallat a tires petites
  • Pasta brisa
  • Un pessic de pebre (opcional)
  • Un pessic de sal
Passos:
  1. Es fregeix el bacó amb poc oli fins que estigui daurat.
  2. En un vol gran es baten els ous.
  3. S’hi afegeix la crema de llet, el formatge, el bacó, la sal i el pebre i es barreja tot.
  4. En un motlle s’estén la pasta brisa fent de base i s’hi posa la barreja.
  5. Es posa al forn a uns 200 graus fins que estigui cuit (aproximadament 20 minuts).
  6. Es deixa refredar i... ja està llesta per menjar!
Nota: En lloc de bacó es pot utilitzar qualsevol altre ingredient (porros fregits, bolets,...).


Important: El motlle ha de ser sempre rodó. No fer-ho així seria un sacrilegi pels nadius de la Lorraine.

3 comentaris:

  1. ummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,rico,rico y con fundamento

    ResponElimina
  2. Santa Madonna, che ho fame ! Fa tanto tempo che non ho mangiate una quiche catalana-lorena ;)

    ResponElimina