diumenge, 20 de juny del 2010

Croquetetes de gambes


Me la va dir: Gonçal
Temps de preparació: 2 hores
Dificultat: Entretinguda
Cost: normal
Típica de:

Ingredients per a 6 persones: 8-10 gambes grandetes
1 ceba gran
2 cullerades de farina
500 ml llet (aprox.)
1 ou
sal, nou moscada, farina de galeta
Preparació:
Es fregeixen les gambes senceres amb una mica de sal, en oli. Es retiren i es cola i reserva l'oli de fregir.
Un cop fredes, es pelen, separant-ne la carn dels caps i la pell. Es reserven.
En una altra paella s'hi posen els caps i la pell amb la llet, aixafant-los perquè treguin tot el seu suc. Deixar que tot plegat faci xup xup un parell de minuts. Es passa pel xino aprofitant tota la llet i suc resultant.
A l'oli de fregir les gambes s'hi fregeix ceba picada ben petita. Quan esta feta, s'hi afegeix la farina, una mica de sal i un polsim de nou moscada. Es remena tot plegat i s'hi afegeix la llet colada, a poc a poc, que vagi agafant cos i creixent la pasta de beixamel. S'hi afegeix la carn de les gambes tallada petiteta i es barreja tot plegat.
Es deixa refredar i es fan les croquetes que s'arrebossen amb ou i farina de galeta.
Es fregeixen just abans de servir.

1 comentari:

  1. Ja tinc ganes de provar de fer-les!!!.

    Les que hem tastat aquest migdia a casa la teva mare també estàven boníssimes!

    ResponElimina