dimarts, 29 de juny del 2010

Salmorejo Cordobés

Me la va dir: L'Anna
Temps de preparació: 5 min.
Dificultat: Fàcil  Cost: barat
Típica de: Còrdova
Ingredients per a  6 persones:
 

Per a la crema:
  • 2 cabesses d'all grans
  • 1 kg. de tomàquets vermells madurs
  • 1 cullerada de sal
  • 200 g. de molla de pa blanc (millor del dia anterior)
  • Vinagre al gust
  • 125 ml. d'oli d'oliva verge extra
Per adornar:
  • 4 ous durs ratllats
  • 100 g. de pernil serrà trocejat (palla)



Preparació en batedora:
  1. Poseu a un got de la batedora l'all, els tomàquets pelats, la sal i triturar-ho.
  2. Afegir-hi el pa i el vinagre fins que quedi una pasta cremosa.
  3. Afegir-hi lentament l'oli mentre es segueix batent de manera que s'emulsioni.
  4. Un cop amb la textura desitjada, es pot tastar (ummmm!) i corregir la sal
  5. Ja podeu abocar-ho a una font i posar-ho a la nevera fins el moment de servir.
Preparació en Thermomix:
  1. Poseu al vas l'all, els tomàquets i la sal i triturar (30 seg; vel: 5)
  2. Afegir-hi el pa i el vinagre (30 seg; vel: 5) + (2 min; vel: 10)
  3. Programar (vel: 5) i afegir l'oli a la tapa sense treure el cubilet fins que s'incorpori tot
  4. Un cop amb la textura desitjada, es pot tastar (ummmm!) i corregir la sal
  5. Ja podeu abocar-ho a una font i posar-ho a la nevera fins el moment de servir.

Presentació:
  • Treure de la nevera i decorar-ho amb l'ou rallat i el pernil  
  • També hi podeu afegir un rajolí d'oli al damunt

    És fàcil que els comensals al veure-us entrar amb el plat exclamin: "Pero eso qué-èèè?


    Vegeu també les receptes d'aperitiu:
    • Salmorejo de fusió
    • Tapas de jamón con pan con salmorejo






    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada