Temps de preparació: 5 min.
Dificultat: Fàcil Cost: baratTípica de: Còrdova
Ingredients per a 6 persones:
Per a la crema:
- 2 cabesses d'all grans
- 1 kg. de tomàquets vermells madurs
- 1 cullerada de sal
- 200 g. de molla de pa blanc (millor del dia anterior)
- Vinagre al gust
- 125 ml. d'oli d'oliva verge extra
Per adornar:- 4 ous durs ratllats
- 100 g. de pernil serrà trocejat (palla)
Preparació en batedora:
- Poseu a un got de la batedora l'all, els tomàquets pelats, la sal i triturar-ho.
- Afegir-hi el pa i el vinagre fins que quedi una pasta cremosa.
- Afegir-hi lentament l'oli mentre es segueix batent de manera que s'emulsioni.
- Un cop amb la textura desitjada, es pot tastar (ummmm!) i corregir la sal
- Ja podeu abocar-ho a una font i posar-ho a la nevera fins el moment de servir.
Preparació en Thermomix:
- Poseu al vas l'all, els tomàquets i la sal i triturar (30 seg; vel: 5)
- Afegir-hi el pa i el vinagre (30 seg; vel: 5) + (2 min; vel: 10)
- Programar (vel: 5) i afegir l'oli a la tapa sense treure el cubilet fins que s'incorpori tot
- Un cop amb la textura desitjada, es pot tastar (ummmm!) i corregir la sal
- Ja podeu abocar-ho a una font i posar-ho a la nevera fins el moment de servir.
Presentació:- Treure de la nevera i decorar-ho amb l'ou rallat i el pernil
- També hi podeu afegir un rajolí d'oli al damunt
És fàcil que els comensals al veure-us entrar amb el plat exclamin: "Pero eso qué-èèè?
Vegeu també les receptes d'aperitiu:
- Salmorejo de fusió
- Tapas de jamón con pan con salmorejo

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada