diumenge, 20 de juny del 2010

Espaguetis de tardor

Me la va dir: Gonçal
Temps de preparació: 1 hora
Dificultat: Entretinguda
Cost: normal
Típica de:
Ingredients per a 4 persones:
400 gr de pasta fresca (fetuccini / spaguetti)
3 botifarrons de ceba
150 gr de ceps secs
150 gr de trompetes de la mort, seques
50 gr de pinyons
mantega, oli d'oliva, sal i pebre
Elaboració:

Posar els ceps i trompetes en remull, amb aigua tèbia que just els cobreixi, 20 minuts.

Escorre’ls bé, aprofitar-ne tota l’aigua filtrant-la amb el colador més fi i un drap de fil un parell de vegades per a eliminar-ne tota la sorra. Posar-los en una paella, i afegir-hi tota l’aigua, posant-ho a foc mig-fort fins que se la begui tota. Afegir-hi mantega i sal, que quedi ben cremós…

Bullir els spaghettis (70 gr per cap de pasta seca, 100 gr per cap de pasta fresca) el temps indicat (força aigua amb sal i raig d’oli).

Mentrestant pelar els botifarrons i passar-los per la paella. Que treguin tot l’oli. Passar per una altre paella petita, un bon grapat de pinyons amb un rajolí d’oli. Quan comencin a estar rossos, afegir-los, escorreguts, als botifarrons, i deixar que es faci tot plegat un parell de minuts.

Tallar els bolets a trossos petits, i barrejar-ho amb els botifarrons i pinyons. Afegir-hi una mica de mantega si cal, que quedi ben cremós.

Presentació:

Afegir la pasta sobre la salsa, sense escórrer massa, i donar-li un parell de voltes tot plegat, que la pasta s’amari de salsa. Servir calent. Oferir formatge ratllat.

1 comentari: