diumenge, 20 de juny del 2010

LASANYA D'ALBERGÍNIES

Me la va dir: La Lurdes, la meva germana
Temps de preparació: Mitja horeta
Dificultat:  Entretinguda   Cost: barat   
Típica de: La bella Itàlia

Ingredients per a 6 persones: 
  • 2 albergínies grosses tallades a rodanxes de 5 mm (aprox.)
  • 5 cc d'oli d'oliva
  • 1 ceba mitjana picada
  • 2 c. petites de sucre
  • 1,5 c. petites de sal
  • 1 c. petita d'alfàbrega seca
  • 500 g de tomàquets en llauna (sencers)
  • 16 làmines de lasanya
  • 30 g de parmesà ratllat
  • 225 g de mozzarella ratllada
  •  Emmental per gratinar 
 Preparació: 
  1. Preescalfar el grill.
  2. Untar amb una mica d'oli i salar les rodanxes d'albergínies i col.locar-les a la safata del forn (en dues vegades) el més aprop possible del grill
  3.  Gratinar-les durant uns 10 minuts (5 minuts per banda)
  4. Mentrestant es fa la salsa de tomàquet:




    1. En una cassola, escalfar l'oli a foc lent
    2. Afegir-hi la ceba picada fins que s'estovi
    3. Afegir-hi el sucre, la sal, l'alfàbrega i el tpmàquet
    4. portar-ho tot a ebullició mentre es van aixefant els tomàquets
    5. Baixar el foc
    6. Deixar coure durant 15 minuts sense tapar i sense deixar de remenar-ho.




  5. Preparar les làmines de lasanya segons les instruccions de la seva capsa.
  6. Escampar salsa de tomàquet per la safata que haurà d'anar al forn i muntar la lasanya:




    1. Capa de lasanya
    2. Més salsa de tomàquet + parmesà+ mozzarella
    3. Capa de lasanya
    4. Albergínies+ tomàquet + parmesà + mozzarella
    5. Capa de lasanya + beixamel (optativa)
    6. Emmental




  7. Gratinar-ho
Versió light:

He provat de substituir la lasanya per rodanxes d'albergínia i queda molt bé.

1 comentari:

  1. rico rico ....................... i sembla que no engreixa gaire

    ResponElimina