Temps de preparació: Mitja horeta
Dificultat: Entretinguda
Cost: barat Típica de: La bella Itàlia
Ingredients per a 6 persones:
- 2 albergínies grosses tallades a rodanxes de 5 mm (aprox.)
- 5 cc d'oli d'oliva
- 1 ceba mitjana picada
- 2 c. petites de sucre
- 1,5 c. petites de sal
- 1 c. petita d'alfàbrega seca
- 500 g de tomàquets en llauna (sencers)
- 16 làmines de lasanya
- 30 g de parmesà ratllat
- 225 g de mozzarella ratllada
- Emmental per gratinar
- Preescalfar el grill.
- Untar amb una mica d'oli i salar les rodanxes d'albergínies i col.locar-les a la safata del forn (en dues vegades) el més aprop possible del grill
- Gratinar-les durant uns 10 minuts (5 minuts per banda)
- Mentrestant es fa la salsa de tomàquet:
- En una cassola, escalfar l'oli a foc lent
- Afegir-hi la ceba picada fins que s'estovi
- Afegir-hi el sucre, la sal, l'alfàbrega i el tpmàquet
- portar-ho tot a ebullició mentre es van aixefant els tomàquets
- Baixar el foc
- Deixar coure durant 15 minuts sense tapar i sense deixar de remenar-ho.
- Preparar les làmines de lasanya segons les instruccions de la seva capsa.
- Escampar salsa de tomàquet per la safata que haurà d'anar al forn i muntar la lasanya:
- Capa de lasanya
- Més salsa de tomàquet + parmesà+ mozzarella
- Capa de lasanya
- Albergínies+ tomàquet + parmesà + mozzarella
- Capa de lasanya + beixamel (optativa)
- Emmental
- Gratinar-ho
He provat de substituir la lasanya per rodanxes d'albergínia i queda molt bé.


rico rico ....................... i sembla que no engreixa gaire
ResponElimina